Vak: Practicum 1 credits: 2

Vakcode
MZVH8PRA2
Naam
Practicum 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
R.D. Krijgsman
Werkvormen
  • Practicum / Training
Toetsen
  • semester 3 - Overige toetsing
  • semester 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Visie en Creativiteit: De musicus is artistiek gedreven en is in staat om opvattingen en overtuigingen op het eigen vakgebied te verwerven en te communiceren in de muzikale beroepspraktijk.
Communicatie: De musicus kan zijn handelen in verschillende contexten effectief en efficiƫnt over brengen en de artistieke betekenis van muziek uitdragen naar anderen.
Het Ambacht: De musicus onderhoudt een breed scala aan vaktechnische kennis en vaardigheden, die hem in staat stellen zowel binnen de nationale als de internationale beroepscontext te functioneren.
Analytisch vermogen: De musicus kan muziek (cognitief) ontleden.
Ondernemerschap: De musicus kan zelfstandig vorm geven aan een professioneel bestaan binnen de muziekwereld.

 

Inhoud

In groepsverband wordt gewerkt aan slagtechniek/directie, repetitietechnieken, receptieve vorming en omgang met problemen vanuit de beroepspraktijk. Aansluitend komen binnen deze practica de wekelijkse opdrachten partituurstudie/ instrumentatie en orkestscholing aan bod.

Gastdocenten worden uitgenodigd om op het gebied van hun eigen specialiteit gastcolleges te geven. Dit kunnen zijn; docenten, componisten of arrangeurs, of andere personen met een specialiteit die een meerwaarde verlenen aan de vakopleiding.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium