Vak: Ondernemende Identiteit 2 credits: 10

Vakcode
ONVA23ONI2
Naam
Ondernemende Identiteit 2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Gerdez
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Ondernemende Identiteit 2 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende leerdoelen zijn van toepassing op de Proeve van Bekwaamheid en zijn afgeleid van het landelijk opleidingsprofiel van de AD Ondernemen. Dit opleidingsprofiel beschrijft drie programmaleeruitkomsten: 

  1. Kansen zien: Een afgestudeerde student van de AD Ondenemen herkent kansen, bedenkt creatieve ideen die een (duurzame en ethisch verantwoorde) oplossing bieden voor problemen en heeft een toekomstvisie op zijn onderneming. 

  1. Middelen: Een afgestudeerde student van de AD Ondernemen is zelfbewust, kan op financieel, sociaal en ecologisch gebied waarde creeren en zet zijn netwerk in ten behoeve van zijn onderneming.  

  1. Aan de slag: Een afgestudeerde student van de AD Ondernemen is een ondernemer met een onderzoekende houding die risico’s en onduidelijkheden niet uit de weg gaat, samenwerkt waar nodig is en juridische aspecten hanteert bij de bedrijfsvoering 

    De Proeve van Bekwaamheid bij de AD Ondernemen in Groningen kent een aantal leeruitkomsten. Deze leeruitkomsten worden hieronder weergegeven. De samenhang met de competenties en programmaleeruitkomsten wordt in de studiehandleiding verder uiteengezet.

    Leeruitkomst: De student maakt een persoonlijk magazine waarin zijn persoonlijke visie op ondernemerschap wordt weergegeven en waarin hij zichzelf presenteert als ondernemer en aangeeft wat zijn groei is geweest en welk groeipotentieel hij heeft, waarbij gebruik wordt gemaakt van reflecties, feedback en feedforward van anderen en zelfinzicht. 

Inhoud

Niveau:
Verdiepend

Inhoud:

Het thema van dit onderdeel is de ondernemende identiteit, dat betekent dat de student in zijn rol van ondernemer en zijn ontwikkeling centraal staan. De leerlijn Ondernemende identiteit (hierna: OI) wordt met dit onderdeel afgesloten. De afgelopen anderhalf jaar heeft de student in de leerlijn OI zich ontwikkeld op deze drie thema’s: 

  • Wie ben ik? (zelfinzicht) 
  • Waar ligt de groei? (groeipotentieel) 
  • Wat is er nodig? (groei en netwerkontwikkeling) 

In het afstuderen bij OI gaat de student zich verdiepen of verbreden op deze overkoepelende thema's. In het semester worden lessen aangeboden die de student ondersteunen bij het schrijven en ontwikkelen van het ondernemersportfolio. Deze lessen zijn: 

  • Creativiteit 
  • Schrijfvaardigheid 
  • Betekenisvolle content ontwikkelen 
  • Reflecteren en vooruitblikken 

Er in dit afstudeersemester gewerkt in afstudeercommunities. Het doel daarvan is het gezamenlijk werken aan de opdrachten onder begeleiding van een docentcoach. Aanwezigheid wordt daarom zeer op prijs gesteld. Dit samenwerken aan de opdrachten gaat door het aanbieden van verschillende leeractiviteiten. Denk hierbij aan: gastcolleges, bezoeken van evenementen en netwerkorganisaties c.q. borrels maar ook lessen gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling.  


Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de Blackboard course.
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance