Vak: Managementgame credits: 5

Vakcode
ORVB23MGG
Naam
Managementgame
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Onrust
Werkvormen
  • Opdracht
  • Simulatie
  • Werkcollege
Toetsen
  • Managementgame - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende compententies en bijbehorende gedragingen worden afgerond bij de Management Game:

Competentie Managen & Organiseren

- De ondernemende professional/ professionele ondernemer geeft zelfstandig vorm aan een onderneming of project en bestuurt deze zelfstandig.  
- De ondernemende professional/ professionele ondernemer beoordeelt zelfstandig financiële overzichten en kengetallen, analyseert verschillende financieringsvormen en doet voorstellen voor aanpassingen. 

Competentie Analytisch vermogen
- De ondernemende professional / professionele ondernemer analyseert zelfstandig data uit informatiesystemen die relevant zijn voor de bedrijfsvoering.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer analyseert zelfstandig problemen op financieel en personeel gebied van een onderneming op systematische wijze.  

Inhoud

Niveau:
Gevorderd

Inhoud:
Welkom bij de Management Game! 
Jullie gaan als Management Team (MT) leidinggeven aan een E-Scooter onderneming. Het MT bestaat uit 4 personen en jullie leggen verantwoording af aan de Raad van Bestuur van de onderneming. Naast het runnen van het bedrijf krijgen jullie een extra uitdaging mee. De Raad van Bestuur ziet dat energietransitie in een stroomversnelling raakt en wil graag een duurzame koploper worden. De vraag die ze bij jullie neerleggen is: Wat is de optimale duurzaamheid voor onze onderneming en haar stakeholders voor 2030 op basis van jullie inzichten in het runnen van de onderneming?

Het is aan jullie om een strategisch businessmodel uit te werken voor de onderneming en dit tijdens de volgende Board Meeting van de Raad van Bestuur te presenteren middels een poster presentatie. De onderbouwing van het businessmodel is gebaseerd op jullie ervaringen als MT en een onderzoek dat jullie gaan doen naar de energietransitie. De RvB is bovenal geïnteresseerd in de personele en financiële impact op de onderneming. Tot slot, elk individueel lid van het Management Team moet zijn of haar statistiek kennis & vaardigheden laten zien. Ieder van jullie moet een statistiekopdracht succesvol afronden

Studiemateriaal:
Handleiding Management Game, MOOC Duurzame Business Modellen

Instapvoorwaarden:
Project 1 afgerond 

Bijzonderheden:

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance