Vak: Onderzoeken & Implementeren credits: 25

Vakcode
ORVB23OIP
Naam
Onderzoeken & Implementeren
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
25
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Onrust
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Leergemeenschap
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Onderzoeken & Implementeren - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De volgende gedragingen worden afgetoetst:

- De ondernemende professional / professionele ondernemer zet zelfstandig een praktijkgericht onderzoek voor een (eigen) onderneming op en voert deze zelfstandig uit volgens geijkte methoden.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer analyseert zelfstandig actuele ontwikkelingen en innovaties die relevant zijn voor de onderneming en beoordeelt zelfstandig de onderzoeksresultaten voor de (haalbaarheid van de) onderneming.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer denkt kritisch en toont een kritische houding binnen verschillende en complexe beroepssituaties.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer onderscheidt hoofd- en bijzaken binnen verschillende en complexe beroepssituaties.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer doet zelfstandig op basis van analyses voorstellen voor oplossingen van problemen.
- De ondernemende professional / professionele ondernemer analyseert de interne en externe omgeving van een organisatie/zijn onderneming en formuleert daaruit kansen en bedreigingen.
- De ondernemende professional/ professionele ondernemer levert zelfstandig een bijdrage aan verbeteringen in de bedrijfsvoering en verantwoordt deze verbeteringen.
 

Inhoud

Niveau:
Gevorderd

Inhoud:
Voor jouw eigen gekozen context (opdrachtgever of eigen onderneming) bepaal je zelf wat je gaat onderzoeken. Afhankelijk van de gekozen context voer je dit individueel uit of in tweetallen. Je voert je onderzoek uit volgens één van de bekende onderzoeksvormen, zoals de empirische cyclus of het design thinking proces. Jij maakt daarin de meest geschikte keuzes om nuttige inzichten te kunnen verzamelen. Een erg variabel en persoonlijk proces dus! 

Dit onderdeel is ingedeeld in drie fasen met ieder bijpassende beroepsproducten. De drie fasen zijn Onderzoek opzetten, Onderzoek uitvoeren en analyseren en Implementatie. Het onderdeel wordt afgesloten met een onderzoekscongres waar het onderzoek gepresenteerd wordt aan de docenten, eventuele opdrachtgever en familie & vrienden.

Instapvoorwaarden:
Project 1 afgerond 

Bijzonderheden:

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance