Vak: Natuur en Techniek credits: 5

Vakcode
PBVB24NT
Naam
Natuur en Techniek
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Polak
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Science & REW - Verslag

Leeruitkomsten

5.De startbekwame leraar beheerst de inhoud van zijn onderwijs en staat boven de leerstof.  

6. De startbekwame leraar stelt zijn onderwijs zo samen dat het samenhangend, betekenisvol en afgestemd is op de doelgroep.   

7.De startbekwame leraar bereidt zijn onderwijs voor door selecteren van werkvormen en materialen om de leerdoelen te realiseren.     

8. De startbekwame leraar organiseert, met gebruik van verschillende leermiddelen, onderwijsactiviteiten en voert deze uit met aandacht voor talentkrachtige didactiek, zodat het aansluit bij de kenmerken van zijn leerlingen. 

10. De student laat in zijn werk een houding zien gericht op ontwikkeling van zichzelf en het onderwijs, met name door nieuwsgierig en kritisch te zijn, te willen begrijpen en kennis te willen delen. 

Inhoud

De student maakt kennis met de basisbeginselen van natuurwetenschappelijk onderwijs, waarbij de nadruk wordt gelegd op onderzoekend en ontwerpend leren. Hij/zij maakt kennis met onderwijsmodellen voor het vormgeven van natuurwetenschappelijk onderwijs en leert enkele werkvormen toe te passen in de praktijk. 

De wijze, waarop leerlingen gestimuleerd kunnen worden zelfstandig te leren door op onderzoek uit te gaan of producten te ontwerpen die aan specifieke (technische) eisen voldoen, wordt behandeld. 

De student heeft een algemeen beeld gekregen van concepten m.b.t. planten, dieren en technische inzichten en hoe deze met elkaar samenhangen.  

De student maakt kennis met de werkvormen ‘practicum’ en ‘educatieve route’, activiteiten en hulpmiddelen om leren bij leerlingen aan de hand van concreet materiaal uit de levende of dode natuur mogelijk te maken. De student ontwerpt lessen met daarin een practicum óf educatieve route, probeert deze uit op de werkplek en reflecteert op de uitvoering. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie