Vak: Werkveldverkenning credits: 5

Vakcode
XRDP21WER
Naam
Werkveldverkenning
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J. Timmer
Werkvormen
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Werkveldverkenning - Opdracht

Leeruitkomsten

Organiseren (HBO-Rechten niveau 1)
- De student herkent de (sociaal)juridische werkzaamheden binnen een organisatie. 
- De student herkent de verschillende belangen van een organisatie. 
- De student beschrijft de organisatiekenmerken van een organisatie. 

Integraal samenwerken (SJD niveau 1) 
- De student herkent de (sociaal)juridische werkzaamheden binnen een organisatie; 
- De student herkent de verschillende belangen van een organisatie; 
- De student beschrijft de organisatiekenmerken van een organisatie.                                                

Professioneel ontwikkelen (niveau 1) 
1.    door zich bewust te zijn van zijn eigen kennis, kunde en kwaliteiten in relatie tot zijn opleiding en zijn toekomstige beroep en hierop reflecteert hij begeleid en met klas- en groepsgenoten en hij legt daarover mondeling en schriftelijk verantwoording af. Hij weet wat hij kan en kent zijn ontwikkelpunten.  
2.    Door te reflecteren op eigen verantwoord handelen
•    m.b.t de kwaliteit van eigen werk en dat van klas- en projectgroepsgenoten. Het betreft hierbij meestal begeleide, overzichtelijke (praktijk)opdrachten;
•    Waarbij hij een relatie legt tussen de basisbeginselen van rechtsethiek, interculturele verschillen en de eigen normen en waarden.
3.    Door zelfsturing te tonen bij het uitvoeren van de opdrachten binnen de projectgroep/ klas en bij het doorlopen van de eigen opleiding.
4.    Door een ondernemende houding te tonen bij het uitvoeren van de opdrachten binnen de projectgroep/ klas en bij het doorlopen van de eigen opleiding. effectief samen te werken met medestudenten in een projectgroep/ klas aan opdrachten gericht op het (sociaal-)juridisch werkveld. De samenwerking is gericht  kwaliteitsverbetering van het eindresultaat.
5.    Door effectief samen te werken met klas- en groepsgenoten aan opdrachten. De samenwerking is gericht op de (verbetering van de) kwaliteit van de opdrachten.

Inhoud

Het vak Werkveldverkenning is opgezet om de student(e) de gelegenheid te geven om zich beter bekend te maken met de beroepspraktijk aan de hand van lesstof en opdrachten gericht op organisaties en bijbehorende cultuuraspecten. Studenten zullen zo veel mogelijk met beroepsproducten uit de eigen beroepspraktijk aantonen dat ze over de gestelde competenties beschikken. Daarnaast zullen ze binnen een Community of Learners samenwerken aan opdrachten en reflecteren op elkaars werk en inspanningen. 

 

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies