Vak: Project credits: 4

Vakcode
CMVB18TMS2
Naam
Project
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
H.M. Leupen
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Project - Overige toetsing

Leeruitkomsten

C.1. De CMD’er werkt digitale interactieve prototypes uit van ‘low-fidelity’ tot ‘high- fidelity’ en maakt hierbij gebruik van methoden en technieken om prototypes te maken
E.1. De CMD’er acteert en presteert binnen een teamverband en maakt gebruik van diversiteit binnen een team
E.2. De CMD’er werkt bewust aan de ontwikkeling van zijn eigen beroepshouding t.o.v. anderen, zijn ethisch en maatschappelijk bewustzijn en zijn interculturele vaardigheden
G.1 De CMD’er beheerst complexe communicatievormen en kan de meerwaarde van een innovatie/product op toelichten
H.1 De CMD’er kent de eigen sterktes en zwaktes, formuleert de leerbehoefte, reflecteert op hierop en neemt verantwoordelijkheid voor eigen handelen en stuurt zichzelf bij ten aanzien van leren
 

Inhoud

Focus van de projecten in semester 1 is het creëren van de ultieme klantervaring. In opdracht voor een opdrachtgever ga je met je projectgroep aan de slag om de gebruiker van start tot eind het beste te bedienen.                                                                                                       
Na een introductie tot Design Thinking en de Design Cycle in jaar 1, ga je je verdiepen op het gebied van visual design. Vakken in blok 1 en 2 van jaar 2 sluiten hier op aan. Je leert over Transmedia Storytelling, User Centered Design en Persuasive Design, zodat je je verder specialiseert als CMD'er.                                                                                                           
                                                                                                                                             
In dit vak zal je moeten samenwerken met medestudenten om een volledige klantervaring te creëren. Hierbij zullen jullie kennis en vaardigheden uit andere vakken moeten combineren. 
 
In de projectgroepen werk je aan de (majorspecifieke) projectopdracht en heb je wekelijks coachmomenten. Aan het eind van het blok presenteert iedere groep hun project. Zelf bouwt iedere student een ontwikkelingsportfolio met bewijs van hun werk. Als dit ontwikkelingsportfolio aan de voorwaarden voldoet, mag je deelnemen aan het competentiegerichte interview (CGI) waarin het portfolio besproken zal worden..
 
Behalve het individuele reflectieverslag, werk je ook aan je eigen professionele portfolio om eigen werk te tonen. Hiervoor krijg je ook workshops gericht op het maken van een professioneel portfolio.          

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT