Vak: Work Field Orientation credits: 5

Vakcode
CMVP20WFO
Naam
Work Field Orientation
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
J.R.H. Boerlage
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Work Field Orientation - Overige toetsing

Leeruitkomsten

C1. De CMD’er werkt digitale interactieve prototypes uit van ‘low-fidelity’ tot ‘high-fidelity’ en maakt hierbij gebruik van methoden en technieken om prototypes te maken.
(Niveau 1): De CMD’er werkt onder begeleiding eenvoudige prototypes uit en maakt hierbij gebruik van eenvoudige methoden en technieken om prototypes te maken.

G1. De CMD’er beheerst communicatievormen en kan de meerwaarde van een innovatie/product op inspirerende en overtuigende wijze uitdragen in woord, tekst en beeld.
(Niveau 1): De CMD’er beheerst communicatievormen en kan de meerwaarde van een innovatie/product benoemen gericht op de doelgroep.

H1. De CMD’er regisseert de eigen ontwikkeling: heeft zelfkennis (kent eigen sterktes en zwaktes, kent drijfveren), kan leerbehoefte formuleren, reflecteren op- en verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen en stuurt zichzelf bij ten aanzien van leren.
(Niveau 1): De CMD’er benoemt eigen sterktes en zwaktes, formuleert de leerbehoefte en komt tot actie om met behulp van een iteratief proces deze leerbehoefte in te vullen.

I1. De CMD’er ontwikkelt een onderzoekende houding: is nieuwsgierig, pro-actief, open, kritisch, gericht op inzicht, bereid tot perspectiefwisseling, bereid om een oordeel uit te stellen, routines kritisch bevragen, kennis waarderen, inzicht willen delen.
(Niveau 1): De CMD’er weet wat een onderzoekende houding is en bootst het gedrag na.

J1. De CMD’er signaleert nieuwe ontwikkelingen in de markt, binnen de organisatie of op het gebied van technologische mogelijkheden, spoort ze op en vertaalt deze in (innovatieve) activiteiten.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft nieuwe ontwikkelingen in de markt, binnen de organisatie of op het gebied van technologische mogelijkheden.

J2. De CMD’er heeft het vermogen te bouwen en verbinden, brengt mensen met elkaar in contact, stimuleert informatie-uitwisseling, spreekt eigen netwerk aan voor specifieke kennis en het bereiken van doelen.
(Niveau 1): De CMD’er benoemt de waarde van het onderhouden en opbouwen van een netwerk ten behoeve van het verkrijgen van specifieke kennis en het bereiken van doelen.

J3. De CMD’er bouwt een innovatieve (gevalideerde) product/dienst en zorgt voor de productie en (commerciële) exploitatie daarvan.
(Niveau 1): De CMD’er schetst de succes- en faalfactoren bij de productie en (commerciële) exploitatie van innovatieve producten/diensten.

Inhoud

Met het vak Workfield orientation richten we de blik op het CMD werkveld en jouw plaats hierin. Als student krijg je veel te maken met dit werkveld: opdrachtgevers, stagebedrijven en na je studie werkgevers of klanten.

We gaan kijken hoe creatieve, innovatieve bedrijven werken. Dit doen we door een bedrijf waar jij wilt werken met gebruik van verschillende bedrijfsmodellen in kaart te brengen. Je kijkt hoe dit bedrijf aansluiting zoekt bij zijn klanten, vernieuwingen in de markt vindt en doorvoert en naar de toekomst toe ontwikkelt.

Ook is er aandacht voor jou in het werkveld. Als student maak je een start met het maken van je eigen portfolio, zoals een website, mockup. Daarop etaleer je jezelf als professional naar de buitenwereld toe. Dit door middel van producten die in het eerste jaar zijn gemaakt -en ook daarbuiten- en door jezelf persoonlijk als professional te presenteren in woord en beeld. Dit portfolio wordt vervolgens door medestudenten en iemand uit het werkveld bekeken en van feedback voorzien.

De afsluitende opdracht is een presentatie waarbij studenten individueel reflecteren op hun werkveld met behulp van een portfolio en een bedrijfsanalyse.