Vak: Brugdomein trede 10 periode CD credits: 5

Vakcode
LNVA20BD10CD
Naam
Brugdomein trede 10 periode CD
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
Toetsen

Leeruitkomsten

Knowledge & Understanding
Ambachtelijk
KU8 De afgestudeerde laat in zijn handelen en communiceren zien dat hij vakinhoudelijke ontwikkelingen binnen de internationale dans- en muziektheater sector volgt en dat hij kennis heeft van het werkveld en de veranderende beroepspraktijk.
KU9 De afgestudeerde laat in zijn handelen en communiceren merken over kennis van de theatertheorie te beschikken, kan zichzelf en zijn werkzaamheden in een historische context plaatsen en kan koppelingen maken met andere kunstvormen.
KU13 De afgestudeerde toont basisinzicht in dans- en muziektheatertechniek.
KU14 De afgestudeerde is in staat de basis dans- en ballettechniek te analyseren.
KU17 De afgestudeerde heeft een hoog fysiek en mentaal uithoudingsvermogen en is flexibel en energiek.

Applying Knowledge & Understanding
Analytisch/Assimilerend
AKU6 De afgestudeerde heeft een analytisch inzicht.
AKU8 De afgestudeerde heeft bereidt zich adequaat voor op zijn werkzaamheden en levert de gewenste kwaliteit.
AKU9 De afgestudeerde is in staat zich als een professioneel podiumkunstenaar op sollicitaties en audities te profileren en voor te bereiden.
AKU12 De afgestudeerde onderzoekt vakinhoudelijke ontwikkelingen, integreert deze in de eigen visie en past ze toe.
Innovatief
AKU13 De afgestudeerde geeft zelfstandig verworven kennis en vaardigheden op eigen wijze vorm en concretiseert deze in zijn paper.
AKU15 De afgestudeerde kan de mogelijkheden tot groei, doorgroei en vernieuwing herkennen en verkennen.

Communication
Ondernemend
C3 De afgestudeerde presenteert zichzelf overtuigend en is in staat constructief een gesprek te voeren.
C4 De afgestudeerde is op de hoogte van overheidsregelingen, cao’s en arbo regels.
C5 De afgestudeerde heeft inzicht bij de vormgeving aan eigen cultureel ondernemerschap.
C6 De afgestudeerde is op de hoogte en maakt indien nodig, gebruik van (sociale) regelingen, diensten van instellingen en (medische) voorzieningen die relevant zijn voor het kunnen functioneren in het werkveld.
C7 De afgestudeerde is in staat een persoonlijk ontwikkelingsplan op stellen en dit zo nodig aan te passen.
C8 De afgestudeerde is in staat binnen het arbeidsproces, zijn fysieke en mentale gesteldheid in acht te nemen, om op de langere termijn als podiumkunstenaar werkzaam te blijven.
C9 De afgestudeerde is in staat netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Learning Skills
Lerend
LS1 De afgestudeerde is in staat relevante kennis en vaardigheden op peil te houden en kan deze vernieuwen.
LS2 De afgestudeerde organiseert zijn eigen ontwikkeling door middel van scholing.
LS4 De afgestudeerde is zich ervan bewust dat hij het technische en het artistieke niveau van de dans- en musicaltechniek op peil dient te houden.
LS5 De afgestudeerde geeft zelfstandig verworven kennis en vaardigheden op eigen wijze vorm en concretiseert deze.

Inhoud

Brugdomein Praktijk: de praktijk-domeinonderdelen van dit domein hebben als doel de domeinonderdelen van andere domeinen te ondersteunen of staan op zichzelf zonder koppeling met andere domeinonderdelen. Binnen dit domein wordt ook ruimte gecreëerd om zowel modulair (in trede 9/10) als door middel van keuzeonderdelen het curriculum in te vullen. In het praktijkgedeelte van dit domein wordt een aantal onderdelen niet getentamineerd. Daarnaast wordt een aantal onderdelen getoetst binnen de domeinen Danstechniek en Muziektheater. 

Brugdomein Theorie: de theorie-domeinonderdelen van dit domein hebben als doel de domeinonderdelen van andere domeinen te ondersteunen of staan op zichzelf zonder koppeling met andere domeinonderdelen. In het kader van het domeinonderdeel Werkveldoriëntatie maakt de student bijvoorbeeld kennis met alle mogelijke vormen van kunst en kunstuitingen en een breed werkveld. In het theoriegedeelte van dit domein wordt een aantal onderdelen niet getentamineerd. Daarnaast wordt een aantal onderdelen getoetst binnen het domein Theater Theorie.

Acrobatiek
Acrobatiek helpt bij het optimaliseren van de fysieke ontwikkeling en de acrobatische vaardigheden. Acrobatiek is ondersteunend aan verschillende danstechnieken.  Acrobatiek wordt op verschillende niveaus gegeven, waarbij studenten eerst niveau één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar niveau twee. Niveau één moet worden behaald in trede 9 en niveau twee moet behaald worden in trede 10. Indien een student beide niveaus heeft behaald stroomt de student automatisch door naar de plusniveaus.

Creatieve Ontwikkeling
Creatieve Ontwikkelinh heeft als doel de student te leren creatieve producten te ontwikkelen waaronder  het ontwerpen van choreografieën, ontwerpen van teksten  en het produceren van andere verschillende performing art s producten. Dit is een domeinoverstijgend onderdeel.en wordt niet getentamineerd.

Werkveldoriëntatie
Werkveldoriëntatie in trede 9 en 10  heeft als doel inzicht te verschaffen in alle aspecten van het toekomstig werkveld als podiumkunstenaar en als ondernemer, zowel nationaal als internationaal.

Management, Organisatie & Ondernemerschap (MOO)
MOO heeft als doel de student theoretische kennis en vaardigheden aan te leren betreffende het managen van projecten, waardoor deze in staat is als ondernemer te managen en te produceren binnen het vakgebied.

Personal Development (PD)/Onderzoek
Bij Personal Development (PD) wordt de student begeleid, in samenwerking met andere studenten of individueel, in hun studieloopbaan, bij het leren onderzoeken, bij projecten en exchange programma’s.

Solfège/Muziek theorie
Solfège/Muziek theorie gaat in op de theoretische aspecten van Muziek en omvat het op het gehoor leren onderscheiden en het kunnen lezen van tonen en intervallen. Zie competenties domein  Theater Theorie. Solfège/Muziek theorie wordt in verschillende  modules gegeven, waarbij studenten eerst in trede 9 module één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar module twee enz. In totaal zijn er vier modules.

Tapdans
Tapdans dient als basis voor de PTMD, maar is ook een zelfstandige danstechniek. Zie competenties domein Danstechniek.
Tapdans wordt op verschillende niveaus gegeven, waarbij studenten eerst niveau één moeten hebben behaald om door te kunnen stromen naar niveau twee. Niveau één moet worden behaald in trede 9 en niveau twee moet behaald worden in trede 10. Indien een student beide niveaus heeft behaald stroomt de student automatisch door naar de plus niveaus.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts