Vak: Integraal Product 2 credits: 3

Vakcode
MRVP6IPD2
Naam
Integraal Product 2
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.J.J.M. Kersten
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Integraal product 2 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
Aan het eind van IP 1.2 kan de student:
 
INHOUDELIJK (basis wordt aangereikt in zowel individueel als in groepsverband tijdens het project IP 1.2 Ondernemen! en door de onderliggende disciplines)
  1. verbanden leggen en afstemming bewerkstelligen tussen de bedrijfskundige aandachtsgebieden ten behoeve van het Lean Canvas, de onderliggende plannen en het individueel portfolio.
  2. op creatieve basis een levensvatbaar, ondernemend idee bedenken, kiezen en beschrijven.
  3. veldwerkonderzoek en verdere commerciële analyse t.a.v. een levensvatbaar, ondernemend idee opzetten, uitvoeren en erover rapporteren
  4. een financiële onderbouwing leveren m.b.t. de exploitatie van een levensvatbaar, ondernemend idee.
  5. inkoop- en andere (juridische) risico’s m.b.t. een te ontwikkelen, levensvatbaar, ondernemend idee benoemen en verantwoorden.
  6. in woord en geschrift de (planning van) de exploitatie van een levensvatbaar, ondernemend idee toelichten.
 
 PROCESMATIG
  1. effectief samenwerken met andere teamleden op basis van een samenwerkingscontract.
  2. effectief overleggen en zich aan afspraken en deadlines houden.
  3. zakelijke bijeenkomsten regelen en uitvoeren binnen de context van het project.
PLU's:
PLU1: De BKM’er identificeert organisatievraagstukken, analyseert, ontwerpt, implementeert en evalueert bedrijfsprocessen, verbetert en vernieuwt deze processen door oplossingen voor problemen aan te dragen en hanteert bij al deze activiteiten een integrale, ethische en maatschappelijk verantwoorde aanpak.
PLU2: De BKM’er maakt gebruik van gangbare methoden en technieken van praktijkgericht onderzoek, verantwoordt de eigen handelswijze en resultaten op een bedrijfskundig relevante en adequate manier aan de interne en externe stakeholders van de organisatie en relateert deze aan de doelstellingen van de organisatie.
PLU3: De BKM’er identificeert en analyseert (mogelijke) strategische, operationele, juridische en financiële risico’s van een organisatie, ontwerpt en implementeert maatregelen om deze risico’s te beheersen en evalueert deze maatregelen op hun effectiviteit voor de organisatie.
PLU4: De BKM’er identificeert en analyseert (internationale) ontwikkelingen in de omgeving van een organisatie die van invloed (kunnen) zijn op het functioneren van de organisatie en vertaalt deze naar de organisatie met besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid.
PLU5: De BKM’er adviseert vanuit een ondernemende en creatieve houding strategische alternatieven en innovatieve oplossingen voor problemen van organisaties ter verbetering en vernieuwing van hun bedrijfsprocessen.
PLU10: De BKM’er communiceert effectief in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met professionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden.
 

Inhoud

We dagen de student uit zelf met een top idee te komen. Iets ondernemends dat hij altijd al had willen doen of waar hij nu de kans voor ziet het te bedenken, te ontwikkelen en wie weet, ook echt uit te voeren. In groepen van ongeveer zes studenten gaan de studenten dit idee uitwerken. De belangrijkste voorwaarde voor het mogen oppakken van het idee is dat het bedrijfskundig is aan te pakken.Project 1.2 is er voor om via de Lean Canvas methode tot een prachtig plan te komen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde