Vak: Studieloopbaanbegeleiding 3 credits: 2

Vakcode
DMVB21SLB4
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 3
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Action learning
  • Individueel
  • Practicum / Training
Toetsen
  • semester 7 - Overige toetsing
  • semester 8 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

0.1
1.1
3.1, 3.3, 3.4, 3.5
4.1
5.1, 5.6

1. Artistiek (generiek): De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.
2. Pedagogisch en didactisch: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.
3. Interpersoonlijk: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.
4. Omgevingsgericht: De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.
5. Kritisch-reflectief en onderzoekend: De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.

Inhoud

Voor de vormgeving van studieloopbaanbegeleiding in de afdeling Docent Muziek is er een heel nauwe relatie met het vakgroepoverleg en de hoofdvakdocenten. Daarnaast zijn er verbanden met stages en andere externe activiteiten. Hierdoor worden de studenten zorgvuldig voorbereid op hun toekomstige beroepspraktijk. De student leert om goed en efficiƫnt studeren. Daarbij worden studenten uit de hogere studiejaren ingeschakeld om de rol van buddy op zich te nemen (dit onder aansturing van de docent SLB). In de jaaragenda worden een aantal bijeenkomsten vastgelegd die verplicht zijn voor de studenten waarin ze een bepaald programma wordt doorlopen. Voor de studenten uit de hogere leerjaren vindt de begeleiding plaats door middel van intervisie, waarbij de regelmatige contacten en overleggen een goede voorwaarde scheppen om over de stand van zaken met betrekking tot de eigen studie overleg te hebben. Voor het oplossen van specifieke problemen op het persoonlijke vlak van de student blijft vanzelfsprekend de decaan de aangewezen persoon.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium