Vak: Vrije Studiepunten credits: 10

Vakcode
DMVB21VRS4
Naam
Vrije Studiepunten
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Action learning
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
  • Stage, werk
Toetsen
  • semester 8 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Afhankelijk van de omstandigheid en het doel waarvoor de vrije studiepunt wordt ingezet. Hierdoor heeft de student de mogelijkheid om zelf keuzes te maken en zich zodoende in een specifieke eigen/ individuele richting te ontwikkelen en te bekwamen, een ander belangrijk doel van deze studiepunten is, dat de student de gelegenheid krijgt om zich te verdiepen in vragen en omstandigheden uit de actualiteit van het werkveld.

Inhoud

Door besteding van de vrije studiepunten krijgt de student de mogelijkheid om zich te specialiseren en eigen accenten te leggen binnen zijn studie. Hieronder staat beschreven aan welke voorwaarden de investering van deze studiepunten moet voldoen en welk traject een student hiertoe moet afleggen.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de toekenning van een vrij studiepunt doet de student van tevoren een voorstel over de wijze waarop hij zijn activiteit wil vormgeven. De student geeft aan wat de relevantie is ten opzichte van zijn studie en formuleert een leerdoel.  De studiepunten mogen zowel intern (dus binnen het conservatorium) als extern worden ingevuld.
Na uitvoering van de activiteit levert de student een schriftelijk verslag met evaluatie in van het verloop en de uitkomsten van de activiteit. Aan het eind van jaar vier presenteert de student een overzicht van alle activiteiten die hij gerealiseerd heeft in het kader van de vrije studiepunten. Daarna worden de studiepunten door de SLB docent toegekend.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium