Vak: Koor credits: 2

Vakcode
DMVH7KOO2
Naam
Koor
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Practicum / Training
Toetsen
  • semester 3 - Overige toetsing
  • semester 4 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

0.1, 0.3, 0.4, 0.5
1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5
2.1, 2.2
3.1, 3.3, 3.6
4.4 5.1,
5.6

1. Artistiek (generiek): De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.
2. Pedagogisch en didactisch: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.
3. Interpersoonlijk: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.
​4. Omgevingsgericht: De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.
5. Kritisch-reflectief en onderzoekend: De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.

Inhoud

Meezingen in het koor. Geoefend wordt het gebruik van de zangstem, meerstemmig zingen, praktisch melodisch en ritmisch inzicht, toonbesef en het onder leiding in groepsverband zingen. Doordat koormuziek uit alle eeuwen aan bod komt wordt het muziekhistorisch inzicht verdiept. Met enige regelmaat worden openbare presentaties voorbereid.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium