Vak: Practicum Lichte Muziek credits: 2

Vakcode
DMVP2PLM1
Naam
Practicum Lichte Muziek
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Individueel
  • Practicum / Training
Toetsen
  • semester 1 - Overige toetsing
  • semester 2 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Combo vakken:
1.2, 1.3, 1.5
2.4
3.4, 3.6
4.1, 4.4
5.1
Practicum Lichte Muziek:
1.2, 1.4, 1.5
4.1, 4.4

1. Artistiek (generiek): De kunstvakdocent heeft een coherente artistieke visie van waaruit hij artistieke processen en producten realiseert. Hiermee inspireert en begeleidt hij lerenden in hun persoonlijke artistieke ontwikkeling.
2. Pedagogisch en didactisch: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij voor individuele en groepen lerenden veilige en krachtige leeromgevingen tot stand.
3. Interpersoonlijk: De kunstvakdocent beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden. Daarmee brengt hij, vanuit zijn ambassadeurschap voor de kunsten, effectieve interacties en samenwerkingsvormen tot stand in verschillende beroepscontexten.
4. Omgevingsgericht: De kunstvakdocent signaleert en onderzoekt relevante ontwikkelingen in de (culturele) diversiteit van de globaliserende samenleving. Hij benut kansen en mogelijkheden om op een zakelijke en georganiseerde wijze de verbinding te leggen met zijn beroepspraktijk.
5. Kritisch-reflectief en onderzoekend: De kunstvakdocent komt door reflectie en onderzoek tot inzicht en kennis voor zijn functioneren als professional. Hij zet zijn onderzoeksvaardigheden in om lerenden te stimuleren bij de ontwikkeling van een onderzoekende houding en te begeleiden bij het doen van eenvoudig onderzoek.

Inhoud

Het vak is verdeeld in combovakken: gitaar voor jaar I (in 2 niveaus) en drums voor jaar 2
In het derde studiejaar wordt een combo samengesteld waarbij de studenten poprepertoire instuderen in wisselende bezettingen. De studenten krijgen ervaring met bandcoaching doordat ze zelf de band (combo) ‘coachen’.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium