Vak: Afstudeerproject deel 1 credits: 30

Vakcode
APVB23AFST1
Naam
Afstudeerproject deel 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
L.H. van der Meulen
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Afstudeerproject 1 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

De student onderzoekt en analyseert trends en ontwikkelingen in de samenleving die inspiratie leveren voor de creatieve artistieke praktijk in de popcultuur en neemt een standpunt in ten opzichte van de onderzochte trends.
De student ontwikkelt op basis van analyse van trends en ontwikkelingen een richtinggevende artistieke visie voor de eigen creatieve praktijk.
De student ontwikkelt een origineel en onderscheidend, inspirerend en interdisciplinair artistiek concept waarin ideeën worden samengebracht. Het concept zegt iets over de combinatie van vorm, functie, inhoud en effect.
De student creëert een pitch of andere kernachtige uiting waarin het idee en de impact die de student wil genereren wordt gepromoot.
De student ontwerpt aan de hand van ontwerpeisen schetsen/pilots/prototypes/ demo’s, maquettes of andere opzetten voor de eindperformance
De student voert op systematische en navolgbare manier relevante experimenten uit om ontwerpen te testen.
De student analyseert de experimenten en neemt de resultaten mee naar nieuwere versies.

Inhoud

In het eerste deel van het afstuderen werkt de student aan het onderzoeken van trends in de popcultuur, bedenkt de student een concept voor een eigen project en maakt de student schetsen en ontwerpen voor het project.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva