Vak: Afstudeerproject deel 2 credits: 30

Vakcode
APVB23AFST2
Naam
Afstudeerproject deel 2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
L.H. van der Meulen
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Afstudeerproject 2 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

De student presenteert/levert een interdisciplinair artistiek product aan een publiek, doelgroep of opdrachtgever met een duidelijk gedefinieerde beoogde impact op dat publiek.
De student evalueert en analyseert de realisatie van de beoogde impact op navolgbare wijze en legt deze evaluatie vast in een presentatie waarin de methode en resultaten worden getoond. De vorm van deze presentatie is vrij en creatief in te vullen.
De student organiseert het project waarbij aandacht besteedt wordt aan de rol van alle betrokkenen bij het project, de verschillende manieren waarop met andere artistieke professionals wordt samengewerkt, de middelen die nodig zijn voor het project en de manier van het aansturen van het project als artistiek leider.
Op basis van gedegen onderzoek, de evaluatie van het ontwerp en eindperformance en het artistieke concept en signatuur maakt de student een onderbouwd plan voor de eigen beroepspraktijk als artistiek ondernemer dat de artistieke praktijk zodanig weergeeft dat het geschikt is om voor te leggen aan subsidieverstrekkers of andere geldschieters.

Inhoud

In het tweede deel van het afstuderen wordt verder gewerkt aan het project benoemd in afstuderen deel 1. (kerntaken 1, 2 en 3). De student presenteert en/of levert een artistiek eindproduct aan een publiek, doelgroep of opdrachtgever. In de presentatie van deze eindproducten komen verschillende artistieke disciplines samen.
De student bereidt een optimale impact en opbrengst van de artistieke praktijk voor door kansen in het werkveld te onderzoeken, hierin te investeren en te ondernemen.
De student stuurt, organiseert en versterkt het maakproces, de werkomgeving maar ook het creatieve onderzoek en training, samenwerkingsverbanden en maakt dit inzichtelijk zowel voor zichzelf als voor anderen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva