Vak: Legal management deeltijd credits: 5

Vakcode
TRDM24LMA
Naam
Legal management deeltijd
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
L. Wolting
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Opdracht
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Legal management - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren en verantwoorden (mastercompetentie) 
- De student analyseert zelfstandig een complex praktijkprobleem in een (strategische) context met behulp van methodisch grondig praktijkgericht (juridisch) onderzoek en op basis van relevante, (actuele) theorie. 

Beoordelen en evalueren (mastercompetentie) 
- De student evalueert en beoordeelt, evidence informed, de kwaliteit en effectiviteit van de bijdrage aan, of de oplossingen voor complexe praktijkproblemen. 

Interprofessioneel handelen (mastercompetentie) 
- De student positioneert en profileert zich als verantwoord handelend juridisch professional met moreel leiderschap. Hij maakt afgewogen keuzes met betrekking tot ethische dilemma’s en strijdige belangen van stakeholders. 

 

Inhoud

In deze module verkrijg je niet alleen kennis van de onderdelen governance, compliance en ethiek, maar je leert ook deze drie in samenhang en integraal toe te passen in je werkzaamheden als masterjurist. De ‘hoe-kan-het-weljurist’ komt hierbij centraal te staan. In de complexe realiteit van de maatschappij waar de (interne en externe) organisatie in opereert, leer je als masterjurist in deze module beslissingen te nemen die goed te verantwoorden zijn, waarbij je voor jezelf en daarmee voor de organisatie en samenleving niet alleen verantwoording kan afleggen, maar ook verantwoordelijkheid kan nemen voor datgene waar jij en je organisatie voor staat. 
In de vorm van een kenniskring zijn er bijeenkomsten, waarin zowel governance, compliance als ethiek als aan bod komen. Kenmerk van de kenniskring is dat docenten, studenten en waar mogelijk ook praktijkdeskundigen kennis met elkaar delen en met en van elkaar leren. De kenniskring heeft een integratief karakter. Dat wil zeggen dat de onderwerpen van GCE niet enkel als losse op zichzelf staande onderwerpen worden besproken, maar in samenhang met elkaar en in relatie tot het analysemodel GCE dat je als student gaat gebruiken. 
Mede aan de hand van de opdrachten die je individueel of in groepsverband moet uitwerken op het gebied van governance, compliance en ethiek ga je expertise op deze gebieden op doen en ga je deze expertise delen met de anderen binnen de kenniskring. De docent geeft naar behoefte inhoudelijke ondersteuning bij jouw leerproces in deze. 
Deze basismodule loopt parallel met de andere basismodule ICT-Recht en Legal Tech en de door jouw gekozen kennismodule. De lessen zijn interactief en zijn ontwikkeld op basis van het HILL-model (High Impact Learning that Lasts). 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies